انواعی از کلاهبرداری ملکی

۴ بازديد

مشاوره حقوقی در مورد کلاهبرداری





کلاهبرداری یکی از شایعترین نوع های کلاهبرداری است که به  تعداد زیادی در محاکم قضایی وجود دارد از این رو قصد داریم چند روش متداول که منجر به کلاهبرداری ملکی شود در این مقاله بیان نماییم.


کلاهبرداری در ظاهر املاک
یکی دیگر از روش‌های کلاهبرداری ملکی از طریق ظاهر املاک است. کلاهبرداران و افراد سودجو معمولا از هر فرصتی برای رسیدن به مقاصد پلید خود استفاده می‌کنند تا بتوانند سرمایه و پول مردم را هرجور که شده به جیب بزنند. یکی از شگردهای پرتکرار در این زمینه جلوگیری از بازدید خریدار یا مستاجر از ملک مورد نظر است.

این افراد سعی می‌کنند به هر نحوی شده از چرب زبانی و دادن وعده و وعیدهای سرخرمن برخی از مشکلات و معایب ملک را کمرنگ جلوه دهند و نگذارند مستاجر و خریدار ملک را مورد بازرسی و بررسی قرار دهد تا مبادا متوجه ایرادی در ملک شوند.

با اینکه خیلی از فروشندگان افراد با انصاف و مورد احترامی هستند و قبل از فروش ملک خود اقدماتی را برای نوسازی و تعمیرات خانه خود انجام می‌دهند شما در مقام خریدار ملک و یا مستاجر باید قبل از خرید و اجاره ملک حتماً از وجود نواقص و مشکلات ملک با خبر شوید. چرا که برخی از نواقص موجود در ملک ممکن است چندین میلیون تومان ارزش ملک را جا به جا کند و اگر شما از آن بی اطلاع بمانید ممکن است به راحتی سرتان کلاه برود.

فروش ملک به غیر (دیگران)
از دیگر مفاهیم کلیدی کلاهبرداری ملکی فروش ملک به غیر است. کلاهبرداران و فروشندگان قلابی معمولا با صرف هزینه‌های اندکی اقدام به تبلیغ آپارتمان یا دیگر املاک می‌کنند و یک ملک را همزمان به چندین نفر به فروش می‌رسانند. گزارش‌های متعدد از سوی منابع پلیس حاکی از این است که برخی از افراد با اجاره یک واحد آپارتمان بعد از مدتی با جعل سند ملکی اقدام به فروش ملک اجاره‌ای به مشتریان ساده لوح می‌کنند.

این افراد با کمال خونسردی مشتری بالقوه را برای بازدید به خانه می‌آورند و با بیان اینکه هزینه‌ای به دفتر مشاور املاک پرداخت نشود یک حاشیه امن برای خود درست می کنند و بعد از گرفتن مبلغی از سوی مشتری فوراً متواری می‌شوند. بنابراین لازم است قبل از بستن هر گونه قرارداد یا امضای هر نوع سند به یک دفتر مشاور املاک معتبر که عضو اتحادیه املاک است مراجعه کنید تا مراحل خرید و اجاره‌تان حالت رسمی و قانونی به خود بگیرد.

کلاهبرداری‌ ملکی در خارج از کشور
معمولا برخی از کلاهبرداران و سودجویان از طریق آگهی‌های تبلیغاتی در ماهواره و غیره مردم را ترغیب به خرید ملک‌های رویایی و جذاب در کشورهایی مثل امارت، دبی، قطر، کانادا، ترکیه و …می‌کنند و زمینه‌های لازم برای کلاهبرداری را فراهم می‌نمایند. این کلاهبرداران با دادن وعده‌های تو‌خالی و پوچ و چرب‌زبانی‌های زیاد برخی از مردم را تشویق به خرید ملک‌های دروغین و جعلی می‌کنند.

کلاهبرداران برای این کار با جعل اسناد ملکی رضایت و اعتما مشتری را جلب می‌کنند و بعد از گرفتن سرمایه قابل توجهی در قبال پیش فروش آپارتمان در کشور دیگر اقدام به فرار می‌کنند و به طور کلی ناپدید می‌شوند. بنابراین برای جلوگیری از وقوع چنین جرایمی قبل از خرید ملک در خارج از کشور بهتر است با افراد قابل اعتماد یا مشاوران خبره حقوقی در این زمینه گفتگو و به همه نکات توجه کنید.

کلاهبرداری با وعده وام یا تسهیلات بانکی
این روش از کلاهبرداری ملکی کمی ترغیب کننده تر است. این گروه از کلاهبرداران، آگهی‌ها و تبلیغات وسوسه‌کننده‌ای با مضمون اعطای وام کم‌بهره یا تسهیلات خرید مسکن را در سایت‌ها یا حتی روزنامه‌ها منتشر می‌کنند. افرادی نیز فریب این افراد را می‌خورند و بعد از مراجعه حضوری با افراد موجهی روبه‌رو می‌شوند که در دفاتر مجهز اقدام به ارائه خدمات می‌کنند. در این شیوه ارتکاب جرم، کلاهبرداران با جعل سربرگ سازمان‌هایی چون تأمین اجتماعی، بنیاد شهید یا سایر ادارات دولتی، اعتماد قربانیان را جلب و مبالغی را از آنان درخواست می‌کنند.

نکته: افرادی که با این‌گونه تبلیغات مواجه می‌شوند، لازم است قبل از هرگونه اقدام و واریز وجه به حساب این مؤسسات، اولاً ازطریق سایت روزنامه رسمی اطلاعات شرکت را بررسی کنند، سپس از بانک مذکور در آگهی‌ها، صحت و سقم موضوع را پیگیری نمایند.

خرید ملک با پرداخت مبلغ کمی از ثمن
بعضی از کلاهبرداران ملکی هنگام خرید ملک با پرداخت مبلغ کمی از ثمن معامله، خود را مالک خانه می‎کنند و از پرداخت بقیه مبلغ مورد معامله خودداری و به نوعی حق فسخ تعیین شده را از فروشنده سلب می‎کنند. بنابراین حتما “در قرارداد فروش ذکر شود که در صورت پرداخت نشدن به موقع اقساط یا وصول نشدن چک ها، معامله فسخ و ضرر و زیان عدم پرداخت از متخلف دریافت می‎شود.

برای اطلاعات بیشتر و منبع مقاله وارد لینک زیر شوید.

منبع: https://farshadqasemi.com/%DA%A9%D9%84%D8%A7%D9%87%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D9%84%DA%A9%DB%8C-%D8%A8%D9%87-10-%D8%B1%D9%88%D8%B4/

تفاوت قصاص و اعدام

۶ بازديد


مشاوره حقوقی در مورد قتل







قصاص یعنی چه

قصاص از ریشه کلمه " قص " به معنی پیگیری کردن اثر چیزی است . در حقوق قصاص یک اصطلاح است که برای مجازات مجرم به نسبت جرمش به کار می رود . قصاص حکمی است که از قران اقتباس شده است . خداوند در چند آیه از جمله آیه " و لکم فی القصاص حیره یا اولی الالباب " و هم چنین آیه 187 سوره بقره ، آیه 40 و 41 سوره شوری ، آیه 126 سوره نحل و ... به قصاص اشاره کرده است . بنابراین قصاص یک مجازات حدی است . مجازات حدی مجازاتی است که خداوند آن را مقرر کرده است ، به همین دلیل قانون گذار آن را به همان صورتی که در قران آمده است اعمال می کند و حق ایجاد هیچ گونه تغییر در آن ندارد .



اعدام یعنی چه

اعدام از ریشه کلمه عدم یک کلمه عربی است که در معنای فارسی معادل سر به نیست کردن ، نابود کردن و جان ستاندن از دیگری است . بنابراین مجازات اعدام یعنی کیفر فرد با گرفتن جان او . اعدام در تاریخ حقوق کیفری سنگین ترین مجازات بشری بوده است و در واقع از آن به عنوان اشد مجازات یاد می شود . مجازات اعدام روشهای گوناگونی مثل از دار آویختن ، تزریق ، تیر باران و .. دارد . این مجازات به دلیل اینکه از افراد سلب حیات می کند همیشه با موافقان و مخالفانی رو به رو بوده است .

فرق قصاص با اعدام

حال میخواهیم بررسی کنیم که تفاوت اعدام و قصاص چیست ؟ فرق قصاص و اعدام در موارد زیر است :

1- اولین و مهمترین فرق اعدام و قصاص این است که اعدام مجازاتی است که به زندگی فرد پایان می دهد ولی قصاص هم برای پایان دادن به زندگی و هم برای مجازات نقص عضو استفاده می شود .

2- برای اینکه مجازات قصاص توسط قاضی صادر شود ، کسی که از وقوع یک جرم ضرر کرده است باید به دادگاه مراجعه کند و از قاضی درخواست رسیدگی کند تا قاضی با بررسی موضوع اجازه قصاص بدهد مثل اینکه کسی دست دیگری را قطع کند . اما حکم اعدام با اقامه دعوی از طرف دادستان نیز صادر می شود ؛ مثل اینکه دادستان بابت محاربه شکایت کند .

3- قصاص مجازاتی است که قانون گذار آن را بر اساس آیات قران تبیین کرده و به صورت قانون در آورده است ولی مجازات اعدام توسط خود قانون گذار و با توجه به شرایط جامعه تعیین شده است . بنابراین قصاص یک مجازات حدی است ( مجازاتی که نوع و میزان آن در شرع تعیین شده است ) و اعدام یک مجازات تعزیری یا بازدارنده ( مجازاتی که قانون گذار با صلاحدید خود آن را برای تنبیه مجرم در نظر می گیرد ) .

4- خداوند همانطور که در قران اجازه قصاص را داده است به بخشش نیز دعوت کرده است . بنابراین در مجازات قصاص شاکی می تواند مجرم را ببخشد . اما مجازات اعدام چون از طرف قانون گذار تعیین می شود ، یک جرم غیر قابل بخشش است .
5- مجازات قصاص مختص جرم قتل عمد است اما اعدام مجازات کلی تری است که برای جرایم مختلفی مثل زنا ، سرقت حدی ، محاربه و ... صادر می شود .


6- نحوه اجرا قصاص و اعدام نیز با هم متفاوت است . برای مثال اگر کسی انگشت نشانه دیگری را با چاقو قطع کند انگشت نشانه او با چاقو قصاص خواهد شد و اگر با ساطور قطع کند قصاص با ساطور صورت می گیرد . اما اعدام همیشه به یک صورت است مثلا دار زدن همیشه به یک صورت و اعدام با تزریق همیشه به یک صورت رخ می دهد و تفاوتی در آنها نیست .

7- تفاوت کلی قصاص و اعدام این است که اعدام حالت کلی و عام تری نسبت به قصاص دارد

منبع: farshadqasemi.com

اعدام دختر باکره؟؟

۷ بازديد

مشاوره حقوقی در مورد قتل با وکیل



شرایط مجازات اعدام دوشیزه، فرقی با شرایط اجرای حکم سایر افراد، اعم از مردان یا زنان غیر دوشیزه نداشته و در اسلام و قانون مجازات، حکمی در خصوص صیغه نمودن دختر باکره قبل از اعدام، وجود ندارد. بر اساس قانون مجازات، برخی از شرایط اجرای حکم اعدام دختر باکره، این است که مجنی علیه، مهدورالدم نبوده و حکم قطعی اعدام، صادر شده باشد.


قانون گذار، در قانون مجازات اسلامی، جرایم مختلفی را پیش بینی، عناصر آن ها را تعیین و میزان مجازات هریک از جرایم را ذکر نموده است. از نقاط قوت این قانون، می توان به این امر اشاره کرد که قانون گذار، شرایط اجرای مجازات هر جرم را نیز مد نظر داشته و در خصوص آن تعیین تکلیف کرده است.

یکی از مجازات های پیش بینی شده در قانون مجازات، اعدام دختر باکره بوده که اجرای آن، سبب گرفتن جان محکوم علیه دوشیزه می گردد و قانون گذار، با در نظر گرفتن شرع اسلام و قوانین مختلف، شرایط و نحوه اجرای آن را به طور مخصوص، مورد پیش بینی قرارداده است.

لذا، در مقاله حاضر، حکم اعدام دختر باکره در اسلام و قانون ایران بررسی شده و پس از ذکر شرایط آن، نحوه و شرایط مجازات اعدام دوشیزه در مقام اجرا، مورد بررسی قانونی قرار خواهد گرفت، علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این امر می توانند، ادامه مقاله را دنبال کنند.




حکم اعدام دختر باکره در اسلام چیست
اعدام، از جمله مجازات های پیش بینی شده در قانون مجازات اسلامی می باشد که در صورت ارتکاب برخی از جرایم، از جمله، قتل عمد، محاربه و یا زنای محصنه (در شرایطی که زنا، با بینه ثابت شده و امکان رجم، وجود نداشته باشد)، پس از صدور حکم قطعی، اجرا می گردد.


یکی از پرسش های رایج در خصوص این مجازات، مبنی بر این است که حکم اعدام دختر باکره در اسلام چیست؟ پبشینه این پرسش، به این باور و روایت غلط رایج در عرف بر می گردد که امکان اعدام دختر باکره یا دوشیزه، وجود نداشته و قبل از اجرای مجازات اعدام دوشیزه، او باید صیغه شده تا بکارت خود را از دست دهد و سپس، مجازات، اجرا خواهد شد.


در پاسخ به این پرسش رایج باید گفت، در شرع اسلام، هیچ گونه حکم ویژه یا قانون مخصوصی برای اعدام دختر باکره وجود نداشته و در واقع، از منظر اسلامی، تفاوتی میان قصاص و اجرای مجازات اعدام دوشیزه با اجرای حکم اعدام بانوان غیر باکره وجود ندارد و بحث صیغه دختر باکره، قبل از اجرای مجازات اعدام او، صرفا یک باور غلط عرفی بوده که بر پایه روایات عرفی بی اساس است.

مشاوره با وکیل

حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران
پس از بررسی حکم اعدام دوشیزه در اسلام، در این تیتر از مقاله، حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران، من جمله قانون مجازات اسلامی که در خصوص این مجازات، یعنی مجازات اعدام، تعیین تکلیف می نماید، بررسی و توضیح داده خواهد شد.


قبل از بررسی حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران و ذکر شرایط مجازات اعدام دوشیزه، لازم به ذکر است که در قانون مجازات نیز همانند شرع، هیچگونه حکم و قانونی در خصوص صیغه کردن دختر باکره قبل از اعدام، برای از بین بردن بکارت، وجود نداشته و صرفا، در صورتی که شرایط مجازات اعدام، از منظر قانونی، وجود داشته باشد، نسبت به اجرای حکم، اقدام خواهد شد که این شرایط، در تیتر بعدی، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.


با این احتساب و با در نظر گرفتن مقدمات پاراگراف های قبل، باید گفت، اجرای حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران ​بلامانع است و چنانچه دختر باکره مشمول مسئولیت کیفری، جرمی مرتکب شود که مجازات آن اعدام باشد و قاضی، شرایط مسئولیت کیفری و ارکان و عناصر ارتکاب جرم منجر به اعدام، همچنین، شرایط اجرای حکم را کشف کند و این امور برای قاضی رسیدگی کننده به پرونده، محرز گردند، دختر باکره، اعدام خواهد شد.

منبع: farshadqasemi.com

نحوه انتقال سهم الارث به یکی از وراث

۵ بازديد

مشاوره حقوقی در مورد ارث



نحوه و شرایط انتقال سهم الارث به یکی از وراث ، به این صورت است که طرفین ، می توانند در قالب انعقاد یک متن قرارداد هبه و یا صلح ، اقدام به انتقال سهم الارث خود به سایر ورثه نمایند . این امر ، از طریق تنظیم یک قرارداد کتبی دستنویس و یا رسمی در دفترخانه ، انجام می شود که نیازمند تنظیم و امضای نمونه متن قرارداد انتقال سهم الارث می باشد.
زمانی که شخصی فوت می کند ، پس از پرداخت دیون متوفی و هزینه های مربوط به کفن و دفن وی ، اموال به جای مانده از وی ، با عنوان ترکه متوفی ، به ورثه او ، تعلق گرفته و ایشان می توانند با طی تشریفات مربوط به انحصار وراثت ، مالک سهم الارث خود شوند .

با این حال ، در مواردی ، ممکن است که هر کدام از ورثه ، بخواهند به جای مطالبه سهم الارث خود ، اقدام به انتقال سهم الارث به یکی از وراث نمایند . با این حال ، از آن جهت که انتقال سهم الارث ، شرایط و نکات حقوقی خاصی دارد ، اطلاع از نحوه انجام این امر ، ضروری است ؛ چرا که بدون در نظر گرفتن شرایط مذکور ، انتقال سهم الارث ، به درستی انجام نمی شود .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که شرایط انتقال سهم الارث به یکی از وراث چیست و مراحل و نحوه انجام آن ، چگونه است . در ادامه ، مدارک لازم ، آثار و نتایج این انتقال را مورد بررسی قرار داده و در پایان ، یک نمونه متن انتقال سهم الارث به یکی از وراث را نیز ، ارائه خواهیم داد .



شرایط انتقال سهم الارث به یکی از وراث
پس از فوت شخص ، ورثه او ، ابتدا می بایست دیون و بدهی های وی را از اموال به جای مانده از متوفی ، پرداخت نموده ، کفن و دفن وی را انجام داده و به وصیت او ، عمل نمایند . در پایان ، می توان نسبت به تقسیم ارث ، طبق قانون مدنی ، مبادرت نموده و مراحل انحصار وراثت را انجام داد . در هر حال ، تقسیم ارث میان ورثه ، طبق قانون ، قابل انجام بوده و هر کدام از وراث ، می توانند سهم الارث خود را از ترکه متوفی ، مطالبه نمایند .

با این حال ، ممکن است که برخی از ورثه ، قصد داشته باشند سهم الارث خود را به یکی دیگر از ورثه ، انتقال بدهند تا این شخص ، به جای ایشان نیز ، از ترکه متوفی ، بهره مند شود . به همین دلیل ، سوالی که مطرح می شود ، آن است که شرایط انتقال سهم الارث به یکی از وراث چیست ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که یکی از مهم ترین شرایط انتقال سهم الارث به یکی از ورثه ، آن است که انتقال سهم الارث ، می بایست طبق قانون مدنی و در قالب یکی از عقود معین یا غیر معین ، انجام گرفته باشد . از جمله مرسوم ترین عقود مذکور ، می توان به عقد صلح و عقد هبه ، اشاره نمود که در ادامه ، مراحل و نحوه انتقال سهم الارث از طریق آنها را توضیح خواهیم داد .

اما در ارتباط با انعقاد عقد صلح و یا عقد هبه برای انتقال سهم الارث ، باید گفت که می بایست حتما شرایط صحت معامله را نیز ، در نظر گرفت که از جمله آنها ، می توان به وجود قصد و رضایت برای انتقال سهم الارث ، دارا بودن اهلیت برای انتقال سهم الارث ( اعم از بلوغ ، عقل و رشد ) ، تعیین جزئیات دقیق مربوط به انتقال سهم الارث و مشروع بودن جهت این نقل و انتقال ، اشاره نمود . علاوه بر اینها ، مالکیت و داشتن حق تصرف بر سهم الارث ، از دیگر شرایط انتقال آن است .

همچنین ، باید در نظر داشت که انتقال سهم الارث به سایر ورثه ، از طریق عقد صلح و یا از طریق عقد هبه ، نیازمند اطلاعات دقیق در ارتباط با هر یک از عقود مذکور می باشد ؛ چرا که انعقاد هر کدام از این عقود ، نحوه و شرایط خاص خود را دارد .

به عنوان نمونه ، عقد هبه ، طبق ماده 795 قانون مدنی ، عقدی است که یک نفر ، مالی را به طور رایگان ، به دیگری تملیک می نماید و یکی از شرایط صحت عقد هبه ، قبض آن است . لذا در شرایطی که انتقال سهم الارث به موجب عقد هبه انجام شده باشد ، حتما می بایست سهم الارث ، به قبض و تصرف متهب ( کسی که سهم الارث به وی انتقال یافته است ) برسد تا این انتقال ، به درستی انجام گیرد و تا قبل از آن ، اثر حقوقی بر این انتقال ، مترتب نخواهد شد .

البته ، در شرایطی که متهب ، صغیر باشد ، ولی قهری او می بایست اقدام به قبول و قبض سهم الارث ، به جای وی نماید . همچنین ، انتقال سهم الارث از طریق عقد هبه ، می تواند به صورت هبه معوض نیز ، باشد ؛ به این صورت که واهب ، شرط کند که متهب نیز ، متقابلا ، مالی را به وی هبه کرده و یا عمل مشروعی را به صورت رایگان ، انجام دهد .

بر اساس ماده 752 قانون مدنی نیز ، عقد صلح ، ممکن است در مقام رفع تنازع و یا جلوگیری از آن ، در مقام معامله و یا غیر آن ، انجام گیرد و یکی از کاربردهای مهم انعقاد قرارداد صلح ، انتقال سهم الارث به یکی از ورثه است . انعقاد عقد صلح برای انتقال سهم الارث به یکی از ورثه نیز ، می تواند به صورت عقد صلح رایگان و یا عقد صلح معوض ، انجام گرفته و طرف مقابل ، این امر را قبول نماید . در ادامه ، مراحل و نحوه این امر را نیز ، توضیح خواهیم داد .

حتما بخوانید: سهم الارث چیست

مراحل و نحوه انتقال سهم الارث به یکی از وراث
شرایط انتقال سهم الارث به یکی از وراث ، آن است که این امر ، می بایست در قالب یکی از عقود قانون مدنی همچون عقد هبه یا عقد صلح ، انجام گیرد . در همین ارتباط ، این سوال نیز ممکن است مطرح شود که مراحل و نحوه انتقال سهم الارث به چه صورت است ؟ در پاسخ به این سوال ، قصد داریم به طور خلاصه ، مراحل و نحوه انتقال سهم الارث به یکی از وراث را شرح دهیم .

در خصوص نحوه انتقال سهم الارث به یکی از وراث ، باید گفت که انتقال ارث ، از طریق تنظیم یک قرارداد شفاهی و یا کتبی ، امکان پذیر است . به این معنا که ، طرفین ، می توانند ایجاب و قبول عقد هبه یا عقد صلح را به صورت شفاهی ، انجام داده و یا اینکه توافقات خود در ارتباط با انتقال سهم الارث را بر روی یک سند ، مکتوب نموده و بدان پایبند شوند .

در هر حال ، اگر انتقال سهم الارث به یکی از وراث ، از طریق انعقاد قرارداد کتبی هبه یا صلح نامه انجام شود ، طرفین می توانند سند مربوط به آن را به صورت دستنویس ، بر روی یک برگه عادی مکتوب نموده و یا اینکه ، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ، یک سند رسمی تنظیم نمایند که این امر ، نیازمند تهیه اسناد و مدارکی است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد ارث می توانید با وکیل مشاوره حقوقیداشته باشید